Alie Kalverda

Bekijk kunstwerken

 

Beeldhouwer Alie Kalverda

Alie Kalverda is de naam, geboren in Leeuwarden (1954) en ik woon alweer dertig jaar in Alkmaar. Daar heb ik de tweejarige opleiding ruimtelijke vormgeving gedaan bij Crejat, met een derde verdiepingsjaar. Deze opleiding bleek een ontdekkingsreis voor mij te zijn en resulteerde in het volgen van diverse workshops in steen bewerken en snijden in beton.
Ik kwam heel toevallig te werken bij bronsgieterij 'de Hooischuur' als werkmeester en heb daar in de praktijk het bronsgieten geleerd. Zo dicht bij het vuur ging ik steeds meer boetseren en goot daar bijna 20 jaar zelf mijn beelden. Nu doet gieterij Flassh te Balk dat voor mij, het patineren doe ik nog zelf.

Thema's

Mijn werk is vrij en open, figuratief en vol symboliek. Thema in mijn werk is altijd 'de mens' in actie en reactie met zichzelf en de ander. Soms zijn er maatschappelijke thema's.
De mens in haar dans om het bestaan, het werkelijke kunnen en de fantasie; dit is een onuitputtelijke inspiratiebron.

Exposities

Ik ben lid van 'De Kunsttroup', een groep kunstenaars welke regelmatig samen exposeren. Ook exposeer ik zelfstandig in diverse galeries. Soms presenteer ik mijn werk op een kunstbeurs. Exposeren doe ik meestal in groepsverband door het hele land en soms over de grens, Duitsland, België. Naast vrij werk, werk ik ook in opdracht!