Hanneke Emens

Hanneke Emens is van jongs af aan bezig met de uitvoering van een bijna onuitputtelijke ideeënstroom. In dit kader heeft zij opleidingen gevolgd op het gebied van kleding (onder meer de modeacademie Charles Montagne) en kunst (etsen, schilderen en bronzen). Zo ï & combineert zij ambacht en creativiteit.
Exposities:
Vanaf 1988 Hoeden en beschilderde kleding exposities in diverse textiel galeries Kleding in opdracht voor musea en theaters, o.a. van Gogh Museum en het Handtheater in Amsterdam 1990 Hoedenexpositie bij Neeltje Twiss; “arts, antiques & interiors” in Den Haag Hoeden en beschilderde kleding bij galerie Yantar in Edam Vanaf 1990 Etsen, groepsexposities op diverse plaatsen Vanaf 2000 Bronzen, groepsexposities in Noorderkerk in Hoorn Vanaf 2002 Bronzen, hoeden en beschilderde kleding op de kunst en antiekbeurs “Artiante” 2002 Bronzen, groepsexpositie bij “De Dromerij” in Kaatsheuvel 2004 Bronzen, solo expositie in “Sfeerboerderij” Jan Cees Lont in Nieuwe Niedorp Bronzen, solo expositie galerie “Oost 99″ in Hoorn 2005 Bronzen, hoeden en beschilderde kleding in het stadhuis van Enkhuizen (solo expo) Shows en exposities bij galerie Marten Randa

Hanneke heeft in het Westfriese plaatsje Hoorn een atelier/winkel waar zij hoeden en beschilderde kleding maakt, op kleur en op maat, niet alleen voor de consument, maar ook voor het theater en voor musea. Zo werd in het Van Gogh Museum in Amsterdam een toneelvoorstelling opgevoerd aan de hand van een beroemd schilderij, waarvoor Hanneke de kleding op het schilderij (na )maakte. Bij de beelden die Hanneke maakt staat de vrije vorm centraal. De abstracte bronzen waarin zij steeds vaker andersoortige (rest ) materialen verwerkt geven een mysterieuze en soms surrealistische indruk. Geen twee beelden lijken op elkaar. Haar werk is in de loop van de jaren in omvang en kracht toegenomen. Een veelzijdige kunstenaar met een enorme gedrevenheid om zichzelf met vallen en opstaan steeds weer te vernieuwen.

Bekijk kunstwerken