Schilderij gevangen in glas

Een schilderij aan de wand is standaard. Maar met een schilderij is meer mogelijk.

Een schilderij op doek geschilderd, “ verpakt” in glas.

Door een speciale werkwijze blijft het schilderij als het ware leven.
De verschillen in dikte van de verschillen verfstreken blijven zichtbaar.

Dit effect wordt bereikt door het beschilderde doek op een glasplaat te leggen, (verflaag naar boven) vervolgens worden er speciale folies over het schilderij gelegd. Al naar gelang de dikte van de verfstreken worden er meer of minder folies gelegd. Het geheel wordt afgedekt met een nieuwe glasplaat.
Het geheel gaat in een oven, waarbij de temperatuur zeer belangrijk is. M.b.v. een computerprogramma wordt eerste hoog gestookt en vervolgens langzaam afgekoeld. De folies smelten en worden volkomen transparant. Het gesmolten materiaal vult de oneffenheden tussen de verfstreken op..Er ontstaat als het ware een geheel tussen schilderij en glas. Het is een helder transparant geheel geworden, zonder luchtbellen.

Er kunnen objecten gemaakt worden van diverse formaten.

We werken samen met het glasbedrijf Jawi in Winschoten.

Het eindproduct is waterbestendig waardoor het mogelijk is het “verpakte schilderij” buiten te plaatsen. Maar ook kan er een tafel, naambord, grafmonument, badkamerobject etc, worden gemaakt.
Al naar gelang de wensen kunnen er graveringen op de randen worden aangebracht.

Een origineel schilderij op een bijzondere wijze geplaatst in een artistiek object.

Uitgangspunt is uiteraard het schilderij. Hebt u in de galerie of op de site een schilderij van Marten Randa gezien, dat u eventueel in een bijzonder object geplaatst zou zien, neem dan contact met ons op en we kunnen samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn.