Herftuinmarathon

Herfsttuinenmarathon van Het Tuinpad Op op 1 en 2  oktober van 10.00 – 17.00 uur.

Ook in de herfst heeft de Verbeelde Stadstuin zijn charme.De schitterende herfstkleuren van de struiken en bomen geven de objecten in de tuin een bijzondere uitstraling. Ik kan het niet verder omschrijving u moet het zelf komen bekijken . Hartelijk welkom 

In onze herfst tuin hebben we een serie nieuwe glasobjecten van Jannie Slootweg geplaatst.Een overzicht van haar werk kunt u vinden op onze site wanneer u op haar naam klikt.

Glasobjecten die het hele jaar door in de tuin kunnen blijven staan. Ook hebben we een serie nieuwe bronzen tuinbeelden.

Op loopafstand van onze galerie bevindt zich de bostuin van Jannie Bos.Ook zeer de moeite waard in de herfst. Er staan ook een aantal beelden vanuit de galerie in haar tuin 

 

Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten zet zich in voor het open stellen van bezienswaardige particuliere tuinen en het aandacht vestigen op bijzondere openbare tuinen en parken. De openstelling van particuliere tuinen is in vele Europese landen inmiddels een bekend fenomeen, maar HET TUINPAD OP - IN NACHBARS GARTEN is uniek omdat deze stichting grensoverschrijdend werkzaam is.
Tweejaarlijks wordt er een kleurrijke tuinengids uitgegeven. De tweetalige (Nederlands en Duits) gids biedt veel informatie over de tuinen. Er zijn 150 tuinen aangesloten. Nieuwe tuinen worden na aanmelding door een tuinencommissie gekeurd op gastvriendelijkheid, (planten)kennis van de eigenaar, staat van onderhoud en belevingswaarde van de tuin.
Na goedkeuring wordt de tuin iedere drie jaar opnieuw bezocht om de kwaliteit (de bezienswaardigheid) van het tuinenbestand op peil te houden.


Naast het uitgeven van de tuinengids worden er door de stichting jaarlijks een aantal “tuinenmarathons” georganiseerd. Tijdens een tuinenmarathon kunnen tuinliefhebbers zonder een vooraf gemaakte afspraak een selectie van de tuinen bezoeken. Deze tuinen openen van 10-17 uur de tuinpoorten.

De entree is soms gratis, soms wordt een vrije gift op prijs gesteld, of er wordt entree gevraagd.

Steeds meer wordt getracht de tuinen een groter deel van het jaar aantrekkelijk te maken en door toepassing van grassen en herfstbloeiers lukt dat ook. Als afsluiting van het tuinseizoen is dit jaar op 1 en 2 oktober de herfsttuinenmarathon, een must voor de tuinliefhebbers zodat ze hun hart nog eenmaal kunnen ophalen.

Een lijst met de deelnemende tuinen staat op de website www.hettuinpadop.nl.